Initiative pentru Romania

MANIFEST

DE CE SUNTEM AICI?

Criza valorilor din România, deruta socială, sărăcia morală și materială, polarizarea societătii românești, exodul creierelor, furtul ca politica de stat, manipularea media și intoxicarea libertatii de opinie, lipsa de reglementare a statului in piata libera, sunt realitati in care traim.

CINE SUNTEM?

Suntem un grup de romani care cred ca este timpul sa aducem fermitatea convingerilor juste intr-un proiect de tara, deoarece un proiect de tara presupune atat actiuni civice cat și de natura politica.

Libertatea implică drepturi și aduce obligații. Cu cât urci în ierarhie cu atât devin mai de cenzurat drepturile și mai exigente obligațiile.

Nu vrem sa ne lansam in atacuri sterile și sa discutam persoane, dorim sa inchegam un centru de idei și de solutii pentru reinoirea societatii romanesti, sub toate aspectele nationale.

Trebuie să impunem Națiunea ca scop și democrația ca miljoc, deoarece „libertatea pierdută se poate recuceri, dar națiunea distrusă nu se mai poate reface” (N. Bălcescu).

Cele trei generații de români de pe parcursul secolului XXI au răspunderea de a nu lăsa să se destrame statul național unitar România.

Singuri să ne facem exponenții țării și viitorul să-l construim cu repliere și adaptare la ce nu poate fi schimbat și cu străduință și inteligență la ce poate fi optimizat.

N-avem cultul unic al prezentului. Considerăm prezentul cu obligația de a nu dezminți trecutul și în plus cu obligația de a proteja viitorul.

CE VREM?

Dorim sa prezentam solutii care sa stea la baza elaborarii unei strategii nationale de dezvoltare economica și sociala durabila.

Puterea Adevărului se hrănește prin schimbări care trebuiesc făcute: reforma clasei politice prin legea lustrației; optimizarea formei de guvernământ; predarea puterii elitei recunoscute de popor, prin meritul faptelor din trecut și utilitatea proiectelor de viitor, deoarece vitalitatea este dată de inventivitate; reformatare economică; demnitate națională în context social; România demnă și înțeleaptă prin unirea cu Basarabia.

Democrația trebuie puternic organizată și inteligent construita. Ea este garanția continuării în istorie și matca dezvoltării continue.

Speram în credibilitatea și forta celor care nu se văd și nu se aud, dar se gândesc și se așteaptă.

CINE ESTI TU?

Te-ai săturat de starea de fapt din ţară şi vrei să schimbi ceva cu adevărat? Începe cu tine, cititorule şi schimbă-te pornind cu tine însuţi – ascultă-ţi glasul interior şi gândeşte-te: ai atitudinea potrivită pentru a face ceva cu adevărat relevant pentru viitorul acestei naţii? Rămâi aproape pe acest site… schimbarea a inceput deja prin atitudinea ta.

MANIFEST

Te-ai săturat de starea de fapt din ţară şi vrei să schimbi ceva cu adevărat? Începe cu tine, cititorule şi schimbă-te pornind cu tine însuţi – ascultă-ţi glasul interior şi gândeşte-te: ai atitudinea potrivită pentru a face ceva cu adevărat relevant pentru viitorul acestei naţii? citeste tot manifestul aici:…

Email Subscription

INITIATIVE PENTRU ROMANIA